Locatie

Een prachtige omgeving

Als u kiest voor Hofstee de Meestoof komt u in een prachtige en rustige omgeving te wonen. De voormalige Meestoof Zeeland ligt sinds 1820 aan het Havenkanaal dat van de haven van Goes naar de Goese Sas (sluis) aan de Oosterschelde loopt. In de zomer varen veel recreatievaartuigen door het kanaal. Het is maar 2 kilometer varen, fietsen én wandelen naar de prachtige Oosterschelde!

Ook het Veerse Meer met zijn recreatiegebieden ligt vlakbij. Zit het weer tegen, dan kunt u het gehele jaar door naar het subtropische zwembad Omnium op 3 km afstand van de Meestoof. Dit complex beschikt over zowel een recreatief zwembad, als diverse zwembaden voor banenzwemmen.

Golfen

Golfen

Gaat u liever golfen? Dan hoeft u slechts 1,7 km te rijden naar de beste golfbaan van Zeeland, De Goese Golf.

Website Goese Golf

Dichtbij de stad

Het gezellige centrum van Goes ligt op slechts 3 km afstand. Deze meer dan 600 jaar oude en bruisende stad is goed behouden gebleven en telt veel monumenten. Naast de grote ketens vindt u in het historische centrum ook veel kleinere winkels met een exclusief aanbod, zodat u er leuk kunt winkelen.

De weekmarkt is elke dinsdag op de Grote Markt, daar zijn ook veel gezellige terrassen. Daarnaast heeft Goes veel restaurants, een theater en een bioscoop.

Strand of duiken?

Strand of duiken?

De Zeeuwse Noordzeekust heeft prachtige stranden, maar ook aan de Oosterschelde en het Veerse Meer liggen veel leuke strandjes.
De Oosterschelde en de Grevelingen zijn populaire duikwaters, met bijzondere flora en fauna en ook cheepswrakken. En wat dacht u van zeepaardjes en parende sepia’s?

Bereikbaarheid

Goes is uitstekend bereikbaar met zowel auto als trein. Het ligt direct aan de A58 van Bergen op Zoom naar Middelburg en Vlissingen. Het centrum van Antwerpen is slechts een uur rijden. Goes heeft bovendien een intercitystation met onder meer rechtstreekse verbindingen naar Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal.

Hét symbool van Goes is een gans (maar dat berust op een misverstand)...

Goes is in de tiende eeuw ontstaan aan een kreek of stroom en kreeg in 1405 stadsrechten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Goes niet veel gemerkt van het oorlogsgeweld dat toch vlak naast de stad (de Slag om de Schelde eind 1944) plaatsvond. Er werd in Goes weinig vernield. Ook tijdens de watersnood van 1953 bleef Goes droog. De dijken ten noorden van de stad hielden het, al scheelde het niet veel.

Zodra Goes in 1405 een stad wordt, grafeert een zilversmid het nieuwe stadswapen in een zilveren zegelstempel. De bovenzijde van het schild bevat de Hollandse en Henegouwse leeuwtjes en Beierse ruiten. In de schildvoet komt een afbeelding van een gans te staan, want dat is (denkt men) de verklaring voor de plaatsnaam Goes. Handelaren uit Engeland wezen altijd op de overeenkomst tussen het Engelse woord ‘goose’ (gans) en Goes, en zo is de keuze voor een lokaal symbool in het wapen niet moeilijk.

Iedereen is dan al vergeten dat ‘goes’ een woord uit het Oudhoogduits van de achtste eeuw is (eigenlijk ‘gus’), wat simpelweg ‘stroom’ betekent. Het wapen van Goes berust dus op een misverstand.

Klein maar culinair

Het pittoreske Wilhelminadorp (Zeeuws: ’t Wulleminadurp) is het jongste dorp van Zeeland, het is in 1812 ontstaan toen de Wilhelminapolder werd bedijkt. Tegenwoordig heeft het dorp 725 inwoners. Zo klein als het is heeft Wilhelminadorp sinds 2006 wel een restaurant met een Michelinster: Katseveer aan het Veerse Meer, op 3,5 km vanaf de Meestoof. Dichterbij (maar zonder ster) vindt u Aan de Kook, u hoeft alleen maar de brug over. Ook leuk zijn Het Loze Vissertje en SAS 1 in Goede Sas, 2 km verderop aan het kanaal.

Wilt u écht exclusief dineren dan moet u iets verder rijden, het is 16 km naar driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Wel vooraf reserveren.

Slechts 15 km ten oosten van Wilhelminadorp ligt het dorp Yerseke, een bekende plek voor de ware mosselliefhebber. Mossels en oesters haalt u daar vers bij de vissers. Het jaarlijkse Mosselfestival trekt duizenden bezoekers naar dit dorp aan de Oosterschelde.