Buitenruimte en energievoorziening

Veel gemeenschappelijke buitenruimte

Hofstee De Meestoof beschikt over bijzonder veel gemeenschappelijke buitenruimte. Aan de voorzijde is de noodzakelijke parkeerruimte voorzien, waarbij het uitzicht op het kanaal zoveel mogelijk onbelemmerd blijft. Alle parkeerplekken worden voorbereid voor plaatsing van elektrische laadpalen. Ook zullen hier enkele elektrische deelauto’s met oplaadstations worden gesitueerd. In het midden is een vrije ruimte voorzien waar van alles georganiseerd kan worden. Wat dacht u van een rommelmarkt op Koningsdag, een braderie of een midzomer tuinconcert? U organiseert het samen met uw buren!

Ontmoet elkaar in het paviljoen

In de grote gemeenschappelijke tuin aan de achterzijde is het ontmoetingspaviljoen met zijn transparante vormgeving en uitnodigende terras de grote aandachttrekker. Met een oppervlakte van circa 76 m2 is hier veel mogelijk. U kunt gezellig koffiedrinken of een drankje nuttigen, zowel binnen in de huiskamer als buiten op het zomer- of het winterterras. U kunt hier rustig een boek lezen, een potje dammen of schaken, maar ook gezamenlijk op een groot scherm naar een voetbalwedstrijd kijken, uw verjaardag vieren met familie en vrienden of de wekelijkse bridgeavond houden. Het paviljoen is uitgerust met een volwaardige keuken en een toilet. Er is bovendien een sfeervolle elektrische haard. Natuurlijk kan het paviljoen zowel verwarmd als gekoeld worden.

Maximale doorkijk

Maximale doorkijk

Het transparante ontwerp van het paviljoen biedt een maximale doorkijk vanuit de appartementen op de begane grond over het weidse polderlandschap.

Bergingen

Naast het paviljoen zijn de bergingen van elk vijf m2 per appartement gesitueerd. Daar vindt u ook een opslagruimte voor de huismeester en een ruimte voor de afvalcontainers.

Gastenkamers

Gastenkamers

Naast het paviljoen bevinden zich de twee gastenkamers met badkamer-en-suite, een kamer voor behandeling aan huis en een toilet voor de gebruikers van het paviljoen en de tuin.

Lekker warm zonder duur gas

De buitenruimte van Hofstee de Meestoof wordt ook ondergronds gebruikt, want alle appartementen zullen worden verwarmd met bodemwarmte uit bronnen op het eigen terrein. U gebruikt dus geen aardgas meer! In plaats daarvan krijgt elk appartement zijn eigen warmtepomp. De gegeneerde warmte wordt in de aangesloten 180 liter boiler verder elektrisch opgewarmd en afgegeven aan de vloerverwarming, waarmee het appartement wordt verwarmd maar in de zomer ook kan worden gekoeld. De ventilatie wordt uitgevoerd met warmteterugwinning zodat de lucht die het appartement binnenkomt al is opgewarmd en comfortklachten worden voorkomen. In de boiler wordt ook het door het nutsbedrijf geleverde koude drinkwater verwarmd voor gebruik als douche- en tapwater. Het warmtapwater in de keuken wordt verzorgd door een kleine hotfillboiler of een combi-quooker.

Conform het huidige bouwbesluit voor een woonfunctie worden de volgende minimale RC-waarden aangehouden: RC3,5 voor de vloer op de begane grond, RC4,5 voor de gevels en RC6 voor het dak.

De beglazing wordt uitgevoerd volgens de EPC-berekening. Sinds 2021 mogen alleen woningen gebouwd worden met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0. Dat betekent dat de energie die nodig is om de woning comfortabel te houden zelf opgewekt moet worden. Het gaat dan om verwarmen, koelen, pompen, hulpenergie, verlichting, ventilatoren, bevochtiging en warmtapwater. Dit staat los van de energie die nodig is voor de elektrische huishoudelijke apparaten, computers, televisies e.d.

Zonne-energie

Zonne-energie

De algemene ruimten, zoals de entree, het paviljoen en de bergingen worden verlicht en verwarmd met zonnepanelen die op de verschillende platte dakvlakken geïnstalleerd worden, zoals het dak van de bergingen en het paviljoen.