Woonconcept

Mooi en comfortabel wonen in een “langlevenwoning”

U wilt comfortabel wonen in een mooie, rustige omgeving, voorzien van alle gemakken die het leven nóg prettiger maken. Op een plek waar u maximaal kunt genieten van het leven en waar u ongedwongen sociale contacten kunt onderhouden met gelijkgestemden zonder dat u tot iets verplicht bent.

Dat kan in de Hofstee de Meestoof, een complex van 17 luxe koopwoningen waar modern comfort, ontzorgd wonen en sociaal contact samen komen in een uniek en prachtig historisch gebouw.

Burenhulp

Burenhulp

Door de kleinschaligheid van Hofstee de Meestoof en het gemeenschapsgevoel dat daardoor ontstaat zult u gemakkelijk een beroep op één van uw buren kunnen doen zonder dat u zich bezwaard hoeft te voelen. Een pakketje aannemen als u niet thuis bent, een boodschapje doen of de hond uitlaten als u dat een keertje niet zelf kunt doen, het is in de Meestoof gemakkelijk oplosbaar. Want buren helpen buren.

Veel comfort

De tuinwoningen op de begane grond en de terraswoningen op de verdiepingen zullen toekomstbestendig worden gebouwd door te anticiperen op een mogelijke verminderde mobiliteit. Dat betekent in ieder geval geheel drempelloze vloeren, extra brede (schuif-) deuren en ruime badkamers. Alle woningen op de bovenverdiepingen zijn toegankelijk via een grote lift.

Domotica opties

Domotica opties

Alle woningen zullen bovendien voorbereid worden voor de installatie van comfort en veiligheid verhogende opties. Daarbij kunt u denken aan automatische regeling van temperatuur, licht en zonwering, maar ook aan valdetectie, noodknopalarmering en woningtoegang bij calamiteit. De installatie van deze domotica is een optie: of en welke smart home domoticafuncties worden geïnstalleerd bepaalt u zelf.

Veiligheid en service

De veiligheid in en om het gebouw wordt gewaarborgd met automatische verlichting en bewakingscamera’s buiten en in algemene ruimten, vingerscan huissloten, vakantiecontrole en een huismeester op afstand. U kunt ook gebruikmaken van allerlei praktische, individuele oplossingen, zoals bijvoorbeeld een boodschappendienst, huishoudelijke hulp, tuinonderhoud, klusjesman, computerhulp en uitlaatservice.

Gemeenschappelijke faciliteiten

Voor de bewoners zullen ook een aantal gemeenschappelijke voorzieningen worden gerealiseerd, zoals een fietsenstalling met oplaadmogelijkheid  en elektrische deelauto’s.

Grenzend aan de privétuinen wordt een gemeenschappelijke tuin ingericht met een gezellig paviljoen waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zowel binnen in de huiskamer als buiten op het zomer- of winterterras.

Gasten

Gasten

Voor uw comfort zullen op het terrein twee gastenkamers voor twee personen ingericht worden waar uw kinderen, kleinkinderen of andere gasten tijdens een meerdaags bezoek op kostendekkende basis kunnen verblijven.

Tussen de twee gastenkamers in is een extra kamer gesitueerd voor bijvoorbeeld fysiotherapie aan huis.

Zorgdiensten

Mocht u in de toekomst specifieke zorg nodig hebben, dan kunt u via één loket snel en gemakkelijk toegang verkrijgen tot diverse uitstekende en betrouwbare diensten.

Het organiseren van de zorg en het bijbehorende administratieve regelwerk kan echter behoorlijk gecompliceerd zijn. Daarvoor kunt u de hulp inroepen van een zorgcoördinator, die u advies en voorlichting geeft, uw behoefte inventariseert en voor u bemiddelt bij het aanvragen van voorzieningen en het inzetten van hulp. Hij of zij komt ook in actie bij noodgevallen en crisissituaties en begeleidt u zelfs bij opname in het ziekenhuis. Als dat geen ontzorgen is!

Voor alle aangeboden diensten geldt: niets moet, alles mag. Alle diensten zijn schaalbaar en er is géén afnameverplichting.

Wat kost het?

Wat kost het?

Vanaf het moment dat u voor een klein maandelijks bedrag een abonnement afsluit hebt u toegang tot alle zorgdiensten.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn er drie mogelijkheden als u gebruik maakt van zorgdiensten: de zorg wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering, de zorg wordt geheel of gedeeltelijk bekostigd door de WMO of u betaalt de zorg zelf.

Voorbehoud

Voorbehoud

Hierboven wordt een concept geschetst zoals dat de ontwikkelaar voor ogen staat. Alle vermelde voorzieningen en diensten zijn vooralsnog onder voorbehoud van vergunningverlening, bouwkundige en contractuele mogelijkheden én natuurlijk de interesse onder toekomstige bewoners.