Woonconcept

Comfortabel én toekomstbestendig wonen in een “langlevenwoning”

U krijgt zicht op uw pensioen, of misschien heeft u al AOW. In deze fase van uw leven wilt u comfortabel wonen in een mooie, rustige omgeving, zonder zorgen voor de toekomst. Op een plek waar u geheel zelfstandig woont, maar waar u wel gemakkelijke toegang heeft tot alle hulp en diensten die u in de toekomst misschien nodig zult hebben. En waar u niet snel vereenzaamt, maar ongedwongen sociale contacten kunt onderhouden met gelijkgestemden zonder dat u tot iets verplicht bent.

Dat kan allemaal in de Hofstee de Meestoof, een complex van 17 luxe koopwoningen waar modern comfort, ontzorgd wonen en sociaal contact samen komen in een uniek en prachtig historisch gebouw.

Burenhulp

Burenhulp

Door de kleinschaligheid van Hofstee de Meestoof en het gemeenschapsgevoel dat daardoor ontstaat zult u gemakkelijk een beroep op één van uw buren kunnen doen zonder dat u zich bezwaard hoeft te voelen. Een pakketje aannemen als u niet thuis bent, een receptje ophalen bij de apotheek of de hond uitlaten als u ziek bent, het is in de Meestoof gemakkelijk oplosbaar. Want buren helpen buren.

Veel comfort

De tuinwoningen op de begane grond en de terraswoningen op de verdiepingen zullen toekomstbestendig worden gebouwd door te anticiperen op een mogelijke verminderde mobiliteit. Dat betekent in ieder geval geheel drempelloze vloeren, extra brede (schuif-) deuren, badkamers die voldoende ruimte bieden voor een rollator of een rolstoel en toiletten die (onzichtbaar) voorbereid zijn op plaatsing van wandsteunen. Alle woningen op de bovenverdiepingen zijn toegankelijk via een brancardlift.

Domotica opties

Domotica opties

Alle woningen zullen bovendien voorbereid worden voor de installatie van comfort en veiligheid verhogende opties. Daarbij kunt u denken aan automatische regeling van temperatuur, licht en zonwering, maar ook aan valdetectie, noodknopalarmering en woningtoegang bij calamiteit. De installatie is een optie: of en welke smart home domotica wordt geïnstalleerd bepaalt u zelf.

Veiligheid en service

De veiligheid in en om het gebouw wordt gewaarborgd met automatische verlichting en bewakingscamera’s buiten en in algemene ruimten, vingerscan huissloten, vakantiecontrole en een huismeester op afstand. U kunt ook gebruikmaken van allerlei praktische, individuele oplossingen, zoals bijvoorbeeld een boodschappendienst, huishoudelijke hulp, tuinonderhoud, klusjesman, computerhulp en uitlaatservice.

Gemeenschappelijke faciliteiten

Voor de bewoners zullen ook een aantal gemeenschappelijke voorzieningen worden gerealiseerd, zoals een fietsen- en scootmobielstalling met oplaadmogelijkheid, autowasgelegenheid, een klushok en elektrische deelauto’s.

Grenzend aan de privétuinen wordt een gemeenschapstuin ingericht met een paviljoen waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zowel binnen in de huiskamer als buiten op het terras. In het paviljoen bevindt zich ook een paramedische behandelkamer.

Gasten

Gasten

Voor uw comfort zullen op het terrein twee gastenkamers voor twee personen ingericht worden waar uw kinderen, kleinkinderen of andere gasten tijdens een meerdaags bezoek op kostendekkende basis kunnen verblijven.

Zorgdiensten

Via één loket kunt u snel en gemakkelijk toegang verkrijgen tot uitstekende en betrouwbare medische en paramedische zorgdiensten, van WMO-diensten tot palliatieve zorg, van fysiotherapie tot thuiszorg en eHealth.

Afhankelijk van uw situatie zijn er drie mogelijkheden als u gebruik maakt van zorgdiensten: de dienst wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekering, de dienst wordt geheel of gedeeltelijk bekostigd door de WMO of u betaalt de zorg zelf. Dat kan gecompliceerd zijn en daarom kunt u de hulp inroepen van een zorgcoördinator voor het regelen hiervan.

Voor alle aangeboden diensten geldt: niets moet, alles mag. Alle diensten zijn schaalbaar en er is géén afnameverplichting.

 

Voorbehoud

Voorbehoud

Hierboven wordt een concept geschetst zoals dat de ontwikkelaar voor ogen staat. Alle vermelde voorzieningen en diensten zijn vooralsnog onder voorbehoud van vergunningverlening, bouwkundige en contractuele mogelijkheden én natuurlijk de interesse onder toekomstige bewoners.